2011. július 19., kedd

Projektmenedzsment

Hogyan tarthatom kézben az üzleti folyamataimat és csökkenthetem a projektjeim költségét?


Nehezedő gazdasági körülmények között kulcsfontosságú, hogy a projektek a tervezett céloknak megfelelően fussanak, miközben a tervezett idő- és költségkorlátokon belül maradnak, azaz sikeresek legyenek.














Miért fontos a profi projektmenedzsment?
  • Az erőforrások jobb kihasználásával, a projekt költségeinek folyamatos monitorozásával, a projekt résztvevői közötti kommunikáció támogatásával a projektek költségei jelentősen csökkenthetők és a projektekkel kapcsolatos kockázatok is minimalizálhatóak - például csúszások, felelősségi kérdések, stb. A HUMANsoft olyan projektmenedzsment szolgáltatási csomagot kínál, amely a szükséges eszközök mellett magába foglalja a projektszemléletű irányítás megvalósításával kapcsolatos tanácsadást is.
  • A projektmenedzsment eszközökkel támogatott projektszemléletű irányítási rendszer, és ennek részeként a vállalati szintű erőforráskezelés már rövid távon is jelentős költségmegtakarítást hoz.
    • Így például azonnal megtalálhatja a kihasználatlanul álló erőforrásokat.
    • A rendelkezésre álló erőforrásokat pedig a képességeiknek és terhelhetőségüknek megfelelően használhatja fel.
    • Folyamatosan elszámoltathatja a résztvevőket az elvégzett feladatokról és időráfordításról.
    • Nyomon követheti és kézben tarthatja a pénzügyi ráfordításokat.
    • Hatékonyan ütemezheti a feladatokat, csökkentheti a riportolásra és értekezletekre fordított időt.
    • Vezetői információs pulton áttekintheti a a projektek állapotát és azonnal beavatkozhat ha szükséges.
    • Javíthatja a projekttagok közötti kommunikációt (ezzel lehetőséget teremtve a költségtakarékos távmunka, virtuális team vagy outsourcing működési modelleknek).
A projektmenedzsment megoldásra épülve, a későbbi továbblépési lehetőségek közé tartozik a projekt portfolió menedzsment rendszer megvalósítása, amely nem csak a futó projektek sikerességét biztosítja, hanem a rendelkezésre álló projektlehetőségek közül a legoptimálisabb projektportfólió összeállítását is segíti.

A projektmenedzsment rendszer olyan befektetés, amely nem csak azonnali költségmegtakarítást eredményez, hanem emellett hosszú távú vállalati stratégia egyik alappillére is lesz – így egyszerre szolgálja a jelenlegi „túlélési” helyzetet és nehéz gazdasági időszak utáni fellendüléshez való rugalmas alkalmazkodást.

E-mail: termekmenedzsment@humansoft.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése